Joulukarkkeja

IMG_2693

Uusimman Yhteishyvän mukana tulleessa Ruokamaailma-lehtisessä oli mukavan oloinen joulukarkkiohje. Päätimme lasten kanssa kokeilla sitä, ja hyviä karkkeja kyllä tuli! Tuo keittoaika kyllä voisi olla pidempikin, sillä itse keittelin tunnin verran, ja sitä ennen ei olisi voinut kuvitellakaan, että massa olisi jähmettynyt karkiksi… Anissette kokkailee –blogissa oli kiinnitetty saman ohjeen kohdalla huomiota myös tuohon keittoaikaan, tosin vähän eri tavalla kuin minä :) Eli päinvastoin. Mistähän johtuu, että tuo keittoaika voi noin vaihdella? Olen nimittäin joskus aikaisemminkin tehnyt tällaisia karkkeja, tosin ilman tuota mariannerouhetta, ja keittoaika on ollut tosiaan sen vajaa puoli tuntia…

IMG_2693

Piparminttu-kolakarkit

3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl siirappia
1 rkl voita
3 rkl piparminttukaramellirouhetta (Marianne)

Mittaa sokeri, kerma ja siirappi kattilaan. Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon nokare voita. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon piparmintturouhe. Kaada seos makeisvuokiin ja anna jähmettyä viileässä ja kuivassa paikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)