American Cookies

IMG_2824

Tiitiäisen blogissa oli suunnilleen samanlaisia herkkuja tehty. Itse tein vähän eri ohjeella, jonka olen joskus saanut ystävältäni. Aivan ihania, suussasulavia herkkukeksejä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Suklaana kannattaa käyttää sellaista suklaata, josta itse erityisesti pitää. Esim. sellainen on hyvä (testattu on!), jossa käytetään kolmenlaista suklaata: vaaleaa, tummaa ja maitosuklaata. Tällä kertaa käytin Maraboun minttukrokanttisuklaata.

IMG_2824

Tämän ohjeen mukaan keksejä tulee n. 30 kpl, mutta ne onkin sitten todella suuria keksejä! Itse tein samasta massasta reilut 50 kpl ja nekin ovat ihan kyllin suuria.

American Cookies

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
220g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
4-5 dl (reilu 200g) suklaata rouheena
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

1) Rouhi suklaa esim. keittiöveitsellä. Ei haittaa, vaikka palat olisivat isompiakin, niistä tulee vain kivoja, makoisia sattumia kekseihin!
2) Yhdistä kulhossa jauhot, sooda ja suola.
3) Vatkaa toisessa kulhossa keskenään voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa, kunnes koostumus on pehmoinen.
4) Lisää munat voi-sokeriseokseen varovasti yksitellen. Vatkaa molempien jälkeen hyvin.
5) Lisää jauho-suola-soodaseos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaapalat.
6) Lusikoi leivinpaperille n. 1 rkl kokoisia kekoja, ei haittaa vaikka ovat epämääräisiä nokareita. Ne sulavat kyllä uunissa.
7) Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Keksit kannattaa jättää mieluummin hiukan vaaleiksi kuin liian tummiksi.
8 ) Jäähdytä ja nauti!

Ps. Kekseistä saat näyttävämpiä, jos koristelet ne esim. suklaaspritsauksella tai dippaamalla keksin kulmaa sulaan suklaaseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)