Kuningatarpiirakka (munaton)

IMG_2890

Tällaista piirakkaa leivoin tänään vieraiden kanssa nautittavaksi. Alkuperäinen ohje tuli joskus yhden Kermansavi- astian mukana. Todella herkullista! Tämä on siitäkin hyvä ohje, että tässä ei ole ollenkaan kananmunaa, ja jauhotkin voi suoraan vaihtaa gluteenittomiksi, niin saa sekä munattoman että gluteenittoman version. Laktoosittomanakin helppo toteuttaa… Itse käytin tässä kerman tilalla Flora Vispiä. Marjoja tuskin noin paljon laitoin, mitä ohjeessa sanotaan… Koristelin valkosuklaalla ja nonparelleilla.

IMG_2890

Pohja:

100g margariinia tai voita
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan kuivat aineet ja sekoita. Lisää kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin n. 20 minuutiksi. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia, niin että pinnasta tulee kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä.

Täyte:

1 prk ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään ranskankerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa muutama minuutti, niin että sokerit sulavat ranskankermaan. Lisää kermavaahto, sekoita. Kaada täyte jäähtyneen torttupohjan päälle.

Päälle:

3 dl mustikoita
1 dl vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Lisää mustikat ja vadelmat täytteen päälle.
Valmista kiille: Kiehauta kattilassa vesi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta. Valele liemi lusikalla marjojen päälle.
Koristele haluamallasi tavalla, tai jätä koristelematta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)