Perunasämpylöitä

IMG_2854

Jo pitkään on tehnyt mieli, ja pitänyt tehdä, sämpylöitä… Nyt vihdoin sain aikaiseksi ja löytyi sopiva aikakin leipomiselle. Pikkupoikien kanssa pyöriteltiin :) Kylläpä maistuikin kotitekoinen sämpylä HYVÄLLE!!!

IMG_2854

Tein taikinan suunnilleen näin (jauhojen määrä viitteellinen…) :

1 l vettä
3 rkl siirappia
2 rkl suolaa
30 g kuivahiivaa
1 dl Nalle- kaurahiutaleita ruisleseillä
4-5 dl pottumuusia
100g margariinia
n. 1,5 kg jauhoja (osa vehnä- ja osa sämpyläjauhoja)

Sekoita siirappi ja suola vähän kädenlämpöistä lämpimämpään veteen. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää joukkoon. Sekoita. Lisää kaurahiutaleet ja pottumuusi, sekä sulatettu tai pehmeä margariini. Vaivaa. Lisää jauhoja vähitellen, niin että taikinasta tulee sopivan pehmoista. Pyörittele sämpylöiksi, kohota ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)