Suklaa Mud Cake

IMG_2813

Poikien synttäreille tein tällaista mutakakkua. Jo monta kertaa mainioksi todettua herkkua, ei vaan koskaan ole tullut laitettua tänne kuvaa tai ohjetta. Tää on oikeesti niin hyvää!! Ohje on Fazerin. Koristeluun en jaksanut hirveesti panostaa, menin siitä mistä aita on matalin. Eli sulatettua valkosuklaata pruuttailin, päälle kaapista etukäteen valmistetut kukat ja lehdet ja vähän nonparelleja koristeeksi.

IMG_2813

Suklaa Mud Cake

200g tummaa Fazer Ögon Bak & Dessert Suklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi esim. mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen sulatetut suklaa ja voi. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovaisesti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. n. 25cm) ja paista uunin keskiosassa n. 12 min. Koristele mieleiseksesi ja tarjoile mielellään vaikkapa vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua.

Ps. Tästä tulee  piirakka, ei kakku. Kannattaa siis käyttää ihan piirakkavuokaa, ei kakkuvuokaa.

6 Comments

  1. Jääkö tämä sisältä ”löysäksi”? Oon ettiny hyvää mutakakun ohjetta, semmosta joka jää löysäksi keskeltä.. oisko se tässä? (: mukavat sivut sulla, mielellään näitä selailee!

  2. Kiitos Rellu! Mukava, kun tulit pistäytymään!
    Tää on mun mielestä paras mutakakun ohje, johon oon törmännyt, ja jota oon kokeillut. Keskeltä tää kakku on löysempää kuin reunoilta, mutta ei sellaista valuvaa mömmöä… Sellainen tosi suklainen, suussa sulava tää on kyllä. Just tänään viimeiset palat maisteltiin tästä, ja aina se vaan paranee tuolla jääkaapissa ootellessaan 😀 Minusta tää on aivan ihana kakku!! Kokeile ainakin, kannattaa! 😀

  3. Hyvältä näyttää sivut, wau! Ylempi puuha-pete ois NIIN poikani mieleen että! Ja tämä näyttää sellaiselta että otan reseptin talteen ja kokeilen. KOristelu on minusta täydellinen!

  4. Kiitos, Heli! Tätä ohjetta todella KANNATTAA kokeilla! :) Suosittelen. Ja tuosta Puuha-Petestä… Meilläkin kolmevuotias oli haltioissaan, ja isommatkin tykkäsivät.

  5. Kiitos Pirjo, niin minustakin! :) Kaikki, missä on suklaata, ei voisi olla muuta kuin hyvää! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)