Banoffee

IMG_3063

Sain maistaa kyseistä herkkua viikko sitten kylässä ollessamme, ja sitä kautta sain myöskin käsiini tuota kuuluisaksikin kai jo tullutta kondensoitua maitoa… Kiitos Paula! :) Oli muuten hyvää, voin sanoa, tuo banoffee! Päätin sitten kokeilla kuinka onnistun itse sitä tekemään. Tänään kylään mennessämme vien mukanani ensimmäisen testauksen 😉

IMG_3063

Ohjeen otin Ullalta, muutin sitä vain mieleisekseni. Keksit lähinnä vain vaihtuivat, koska minulla ei ollut noita Ullan käyttämiä keksejä. Tässä ohje, kuten tortun itse tein:

Pohja:
1½ pkt (=225g) Rainbow suklaacookies- keksejä
100g margariinia

Sekoita sulatettu rasva keksinmurusiin. Painele seos piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan toffeen valmistumista.

Täyte:

1 prk (=397g) kondensoitua maitoa
6 banaania (olivat niitä pieniä)
2½ dl Flora Vispiä
sokeria
kaakaojauhetta

Keitä kondensoitua maitoa purkissaan kattilassa n. 3 tuntia. Kaada toffee pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jäähtymään ja jähmettymään. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Laita osa banaaneista  (itse laitoin neljä) siivuina toffeen päälle ja kaada kermavaahto päälle. Tasoita. Lisää loput banaaniviipaleet päälle ja sihtaa päälle kaakaojauhetta.

11 Comments

 1. Heips!
  Saako vinkkiä mistä löysit tätä kyseistä maitoa. Etsiskellyt jo pitempään, jotta vois testata tätäkin herkkua. Naapuri.

 2. Suski, en ole itse löytänyt kondensoitua maitoa täältä mistään kaupasta. En tiedä, olisiko Jumbossa tms, mutta ei ainakaan Isossa Ompussa eikä Sellossa ole näkynyt :( Eikä missään pienemmissä kaupoissa. Kiven takana tuntuu olevan tämäkin tuote! Itse sain tätä muutaman purnukan Jyväskylässä käydessämme. Sieltä veljeni vaimo osti minulle jostain citymarketista.

 3. Ja voin sanoa, että kyllä maistui!! Nami nam! Mulla vaan alkoi illalla taas sappikivut, enkä tiedä johtuiko jostain rasvaisesta, vai kenties salaatissa olleesta herne-maissi-paprikasta, mutta en uskaltanut tuota enää syödä. Olisi ollut niin hyvää päiväkahvin kans!
  Ja sämpylät syötiin parissa päivässä loppuun. Siitä asti pojat pyytäneet Reijan tekemää sämpylää. Kröh, saisisinkohan itse aikaiseksi… Oliko ne tuolla ”Peruna-porkkanasämpylät” -ohjeella tehty?

 4. Voi surkeus noita sun kipuja! :(
  Ne sämpylät oli tehty tuolla juurimenetelmällä ja samalla ohjeella, mutta perunaa ja porkkanaa oli vähän eri suhteissa… Porkkanaraasteen tilalla oli sillä kertaa pikku jämät keitettyjä porkkanoita muussattuna ja pottumuusia heitin vaan sekaan jonkin verran. Mut paljon pottumuusia taikinaan, niin hyvä tulee! :) Tee vaan itse. Kokeilepa tuota juurijuttua, siitä tulee hyvä! Annat vaan alkuun taikinan hieman ”kupliskella” ja sitten vasta lisäät loput jauhot sun muut, niin siitä se tulee. Pehmeitä ja hyviä sämpylöitä!

 5. Eipäs kestä, Reija! Toivottavasti kakku maistui. Onhan se herkullisen hyvää… Itse ajattelin kokeilla hillojen kanssa tätä kakkua, aavistus vaan on, että saattaisi olla hyvää =)

 6. Feetu, voisi sopia hyvinkin hillat… Tuliskohan siitä sitten hiloffee?! 😉 Mutta oli kyllä mukava käydä teillä, KIITOS!! Tulkaapa meilläkin piipahtamaan (tai vaikka yöksikin asti, jos haluatte) joskus kun olette tänne päin tulossa!

 7. Paukku, kiitos tiedosta!! Onkohan tuo Sellon cittarissa uusi tuote valikoimassa, kun en oo ollu kun oon kysellyt?! Wau, sittenhän tuota saa lähempääkin kuin Jyväskylästä 😉 Ja kiitti linkistä, pitääpä käydä kurkkimassa tarkemmin paremmalla ajalla – näin pikaiseltaan katsottuna näytti aikas mielenkiintoiselta! 😉

 8. tuo banaanikakku näytti ja maistui hyvältä. pitää joskus kokeilla. ja se maidon muuttuminen toffeeksi, uskomaton juttu! Kiitos herkullisista synttäreistä leipurille! toivottavasti leivinliinalle on tosiaan käyttöä jatkossakin…

 9. Pirjo, kyllä varmasti leivinliinalle on käyttöä… Voin vaikka luvata! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)