Kristallipullat

IMG_3087

Tänään sämpylöiden teon jälkeen leivoin vielä tällaisia ihanuuksia. Todella herkullisia pullia!

IMG_3087

Näitä aineita käytin:

5 dl Flora Vanillaa
1 dl vettä
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
25g kuivahiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
100g margariinia

Voiteluun:

margariinia sulatettuna tai juoksevaa margariinia
sokeria
vaniljasokeria

Lämmitä Flora Vanilla ja vesi lämpöiseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma, suola, kuivahiiva ja osa vehnäjauhoista. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla vaivaten. Lisää rasva ja loput jauhoista. Jauhoja kannattaa laittaa hiljalleen, että tulee pehmoinen taikina. Anna taikinan kohota liinan alla lähes kaksinkertaiseksi. Jaa taikina osiin ja tee osasista solmuja. Laita pullat uuninpellille ja anna kohota. Paista 225 asteessa 7-8 minuuttia. Sivele pullat heti uunista ottamisen jälkeen rasvalla ja kierittele sokerissa. Nautiskele!

6 Comments

  1. Nam! Kiitos, hyviä olivat! Pitihän noita testata. Terkuin Suski

  2. Nam! Kiitos, hyviä olivat. Pitihän noita testata. Terkuin Suski

  3. Ollos hyvä vaan! Eihän tämäkään itse kehittelemäni ohje ole todellakaan, en vaan muista mistä tämän aikoinani löysin… Mutta hyviä ovat, tosiaankin!! 😛 Ja varsinkin lämpöisinä vievät kielen mennessään…

  4. Niin veivät :) Ja lapset meinas vielä pöydänkin nuolla. Lämmin kiitos, vielä kerran!

  5. Minna, eipä kestä kiitellä. Tuossahan ne tuli samalla kuin omalle sakillekin…

  6. Olen tämän ohjeen mukaan tehnyt useamman kerran näitä ihania pullia joista ovat pitäneet vieraat ja itsekin pidämme. Kyllä ovat herkullisia! Ihan yhtä kauniiksi en niitä ensin saanut, taisi olla aika löysä taikina, mutta extra hyviä olivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)