Sotkun munkit

IMG_3348

Tällä ihanalla ohjeella olen tehnyt jo monet vuodet meidän perheen vappumunkit. Tämä on ihan paras ohje, johon olen ikinä törmännyt! Pullahiirelläkin näyttää olleen käytössä sama ohje :) Tulee todella pehmeitä ja herkullisia munkkeja, kannattaa kokeilla! Jätän aina tuon munan pois taikinaa tehdessä, tykkään tehdä niin. Joskus olen tehnyt pyöreitä ja jollain täytettyjä munkkeja, nyt tein kaikista reiällisiä. Lisäsin myös “hyppysellisen” kardemummaa taikinaan, minusta se jotenkin sopii munkkeihinkin…

IMG_3348

Sotkun munkit:

1 l vettä
200g sokeria
200g margariinia
30g suolaa
2 munaa
100g hiivaa (tai 40g kuivahiivaa)
2 kg vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen sokeri, suola, muna ja hiiva (jos käytät tuorehiivaa). Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini. Alusta taikina kimmoisaksi. Nostata taikinaa ja pyörittele se munkeiksi. Anna munkkien kohota.

Paista öljyssä.

2 Comments

  1. Samalla ohjeella olen itsekin tehnyt jo muutamana vuonna ja nää on kyllä parhaita. Pehmoisia vielä seuraavanakin päivänä, jos sattuu jäämään :)

  2. Ovat todella herkullisia. Olen jo kahdesti tehnyt tällä ohjeella ja nyt taas munkit nousemassa. Ovat niin herkkulisia, ettei tahdo jäädä seuraavaan päivään, jollei sitten pakasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)