Mustikka-juustokakku

IMG_3381

Merjan blogista löysin tällaisen kakun ohjeen. Piti heti testata, kuulosti niin herkulliselta. Kakku tosiaan oli herkullista, ja kuten Merja totesi, parasta jäähtyneenä :) Ainut muutos, jonka tein, oli tuo tuorejuusto. Minulla ei ollut maustamatonta jääkaapissa, niin korvasin sen appelsiinituorejuustolla. Hyvä tuli siitäkin!

IMG_3381

Tässä ohje kopioituna suoraan Merjan sivuilta:

Mustikka-juustokakku  n.12 annosta
Pohja:
100 g pehmeää rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna, sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Aseta irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperin palanen. Taputa taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 prk (250g) rahkaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl sokeria
2-3 dl mustikoita

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana siihen vähitellen loput sokerista. Yhdistä massat ja lisää joukkoon mustikat. Kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 min, kunnes kakku on kypsä. Peitä paiston ajaksi kakku leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Jäähdytä hyvin ja irroita vuoan reuna. Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä. Hyvin jäähtyneestä kakusta saa leikattua siistit viipaleet, jotka voi pakastaa vierasvaraksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)