Kakut 40-vuotiaalle

IMG_3782

Mieheni työkaveri pyysi tekemään juhliinsa kakkuja. Toiveena oli yksinkertaiset kakut. Lempiväreikseen tilaaja mainitsi vihreän, sinisen ja violetin. Harrastuksia oli mm. kalastus ja sienestys. Kakuissa tavallinen vaalea kuuden munan pohja, täytteeksi valittiin mansikkarahka. Kaikki kakut ovat laktoosittomia. Pursotuksissa käytetty Valion laktoositonta vispikermaa. Ja huomaa kyllä taas eron esim. Flora Vispiin… Hirmu helposti tuli tanakkaa vaahtoa, jota oli sitten epämukava pursotella :( ja jälkikin on sen näköistä.  Mutta oppia ikä kaikki! :) Tällainen setti lähti matkaan ihan äskettäin:

IMG_3782 

 

Yhteen kakkuun tein tilaajan toiveesta jotain “ideaa”, ja tuon idean nappasin tietystikin hänen harrastuksistaan. Kalat muotoilin sokerimassasta, ja väritin ne sitten tomuväreillä. Onki sokerimassaa myös. Sienet ja kori marsipaania. “Hiekka” keksinmurusia, “vesi” vispikermaa, jonka värjäsin sinisellä pastavärillä. Pandan tummalla suklaalla spritsasin päälle tekstit.

IMG_3784 

 

Tässä sitten nämä “kolme siskosta” :) Aika samanlaisia kaikki, vähän on eroja pursotuksissa ja koristeessa.

IMG_3790 IMG_3794 IMG_3797

Tässä vielä ohje tuohon täytteeseen (ohjeen mukainen määrä riitti yhteen kakkuun, kahteen väliin):

2 prk laktoositonta vispikermaa
1 prk laktoositonta maitorahkaa
250g mansikoita soseena
2½ dl tomusokeria
6 liivatelehteä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen maitorahka.
Soseuta mansikat ja lisää joukkoon.
Lisää tomusokeri, sekoita tasaiseksi.
Liuota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

5 Comments

  1. On siinä ollut sulla urakkaa, mutta hienoja ovat kaikki! Saman oon huomannu kerman kanssa, että saa olla tarkkana, kun on tottunut Flora Vispiä pitkään vatkaan niin helposti menee kerma pilalle, sitä kun harvemmin käyttää.

  2. Hönttä, oon huomannu että kun tekee kakkuja ”osissa”, eli yhden vaiheen kerrallaan niin ei tuu stressiä 😉 Nämäkin täytin jo eilen, tänään vaan päällystin.
    Mutta tuosta kermasta vielä… Nyt huomasin jännän jutun tuossa kermassa. Kun vatkasin sen ja levitin kakun päälle, se oli vielä melkoisen notkeaa ja mielestäni nättiä pursotettavaksi. Purostuspussissa hetken oltuaan se muuttui sitten tuollaiseksi ”kökköseksi”. Mistähän johtuu? En jaksanut vatkailla uusia kermoja, näillä mentiin. Ja toki, jos minusta kakku on TOSI törkeän näköinen niin teen sen päällystyksen sit uusiksi 😉 Nyt ei tarvinu, mielestäni ei niin kamalan kökköstä jälkeä kuitenkaan tullut.

  3. Ihania! Kyselit tuolla yhdellä sivulla sitä vauvamuottia, taitaa se putiikki oolanimeltään ”leipurin putiikki”, mistä saa tilata sitä…

  4. Teya, kiitos vinkistä. Sainkin sen nettiosoitteen jo, mistä löysin kyseisen muotin. Nyt vaan tilaamaan… :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)