5-vuotiskakku

IMG_3917

Synttärisankarilla ei enempää sitten ollutkaan toiveita kakkunsa suhteen, ja kun kummit tulivat kahville, teimme kakun koristelun niistä aineista mitä kaapista löytyi. Kakussa vaalea kolmen munan kakkupohja, kostutuksena sitruunalimsaa. Välissä fariinisokerilla maustettua kermavaahtoa, johon upotin edellisistä leipomisista yli jääneen puoli purkkia ranskankermaa. Lisäksi molemmissa väleissä mansikkasurvosta ja banaaniviipaleita. Peruskakkua siis :) Kakun päällä Confetista ostettu vaahtokarkkimassa, jonka alla pikku kerros kermavaahtoa. Koristeena joskus kauan sitten tehty sokerimassaruusu ja lehtiä, sekä marmeladikuulia paloina. Tummalla suklaalla nimi ja ikä.

IMG_3917

Tuo valmis vaahtokarkkimassa oli kyllä hyvän makuista sellaisenaan, sekä kakun päällä! Ehdottomasti parempi kuin marsipaani tai sokerimassa. Omatekoinen vaahtismassa ei ollut niin hyvä eikä niin kätevä leikatessa ja syödessä. Jotenkin sitkasta :( Mutta tämä valmis oli kyllä erinomaista, jää kyllä jatkossakin joskus käyttöön omissakin kakuissa. Ainoastaan meidän neiti ei tykännyt sen mausta, jäi lautasen reunalle. Pojat pistelivät suihinsa muina miehinä, ja yksi tuumasi vielä päälle, että “Jos sais tuon koko päällyksen niin voisin syödä sen!” :) Eli kelpasi!

2 Comments

  1. Minunkin mielestä tuo valmis vaahtismassa on tosi hyvää, kakun päälle en olekkaan sitä vielä kokeillut. Omatekoinen on kamalan sokerisen makuista, mutta ei minun mielestä sitkeää kakun päällä, jos laittaa edellisenä päivänä, helpompaa leikattavaa kuin marsipaani..
    Nätti kakku ja kiva tuo reuna :)

  2. Kiitos, Kotiäiti!
    Omatekoinen vaahtismassa oli ihan hyvän makuista myös, ja pehmeämpää kuin tuo valmis. Mutta kun laitoin kakun päälle sen edellisenä iltana, se muuttui melko pian tosi pehmeäksi ja sellaiseksi ”nihkeäksi” kun sitä sormella kosketti. Ei siis hikoillut kuten marsipaani, mutta pehmeni. Tuo valmis massa ei mennyt ollenkaan sellaiseksi tosi pehmeäksi, vaan se oli vielä seuraavana ja sitä seuraavanakin päivänä tosi hyvä! Eikä hikoilua tapahtunut ollenkaan. Tää valmis massa on aivan huippu juttu! :) Nyt meidänkin talossa saatetaan aina silloin tällöin tehdä muutakin kakkua kuin kermakakkua 😉 En nimittäin voi sietää marsipaania tai sokerimassaa kakun päällä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)