Gluteeniton kakkupohja

Minulta on joskus kyselty, miten teen gluteenittoman kakkupohjan. Tässäpä sellainen pikainen versio siitä, tein pakkaseen varalle, jos joskus tarvii pikaisesti pohjan… Yleensä teen kuuden munan pohjia, silloin aineet vain tuplataan ja paistoaika on n. 1 tunti. Voitelen vuoan Flora Culinessella ja jauhotan gluteenittomilla jauhoilla. Tällä ohjeella tulee pehmoinen pohja. Se kannattaa tehdä täyttämistä ja leikkaamista edeltävänä päivänä, jotta se ehtii yön aikana vähän “tiivistyä” ja on sitten helpompi leikata.

IMG_3967

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntain vaalea jauhoseos)
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Sekoita munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovaisesti ja nopeasti sekaisin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

2 Comments

  1. SUURkiitos, nyt tiiän miten teen gluteenittoman pohjan. Mietin tässä vielä että kuinka paljon semmoista pohjaa uskaltaa kostuttaa?
    Risitäiset sunnuntaina ja illal pitäis ruveta leipomaan.
    L8

  2. Kannattaa kostuttaa hiukan vähemmän kuin tavallista kakkupohjaa. Kostutus on aina täytekakuissa se ”vaikein” juttu minulle, enkä osaa tarkkoja määriä antaa. Itse kostutan aina ”mutu-tuntumalla”, eli laitan sen verran kuin tuntuu sopivalta. Kinuskikissalla on hyvä suuntaa-antava ohje kostutukseen: http://www.kinuskikissa.fi/kakkupohjan-kostutus/ Tsemppiä juhlien järjestämiseen!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *