Herkkukakku (maidoton, gluteeniton, munaton)

IMG_4479

Myyjäisten herkkupöytään tein erityisruokavaliokakun. Olisi voinut tehdä vähän pienempään vuokaan, niin kerrokset olisivat olleet  näyttävämmän näköisiä… Feetulta löysin ohjeen herkkuun, jota olikin kuulemma kovasti kehuttu! Tämän kakun tein halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan. Pohjan tein Semperin gluteenittomista kolakekseistä.

IMG_4479

Tämän toisen samanlaisen kakun tein viemisinä eiliseen kyläpaikkaan. Piti saada itsekin maistaa kyseistä herkkua. Ja tosiaankin, oli kyllä iloinen yllätys, että kakku oli niin hyvää! Lapsetkin kilvan söivät, lisääkin halusivat. Ei olisi heti uskonut, että kyseessä on maidoton kakku! Tämän kakun tein pienempään vuokaan, halkaisijaltaan 20cm. Pohjan tein kaapista löytyneistä dominokekseistä. Tämä toinen kakku ei siis enää ole gluteeniton, täysin maidoton eikä munatonkaan Iloiset kasvot pohjan takia, mutta täyte on edelleenkin allergisille sopiva. Tuota täytettä nimenomaan halusin testata ja maistella…

IMG_0227

Tässäpä vielä ohje tähän kakkuun gluteenittomana, maidottomana ja munattomana:

Pohja:
250 g Semperin gluteenittomia kolakeksejä
50 g maidotonta margariinia sulatettuna

Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita keskenään. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte 1:
400 g persikoita
2-3 dl pakastevadelmia
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Murskaa esim. sauvasekoittimella persikat ja vadelmat soseeksi. Lisää sokeri.  Kiehauta sitruunamehu ja sulata 5 min. liotetut liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita sähkövatkaimella persikka-vadelmasoseen sekaan ja kaada pohjan päälle. Laita hetkeksi vaikka pakastimeen kakku ensimmäisen täytteen hyytymistä nopeuttaaksesi. Älä kuitenkaan anna kakun jäätyä!

Täyte 2:
500 g vaniljan makuista soijavanukasta/jogurttia
2 rkl sokeria
½ dl sitruunamehua
5 liivatelehteä

Liota liivatelehdet kuten edellä ja sekoita kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita sulanut liivateseos sähkövatkaimella sokeri-vanukas sekoitukseen. Anna kakun hyytyä rauhassa vaikka seuraavaan päivään.

Päällinen:
persikoita, vadelmia tms.
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Asettele koristeet haluamallasi tavalla kakun päälle. Valmista hyytelösokerikiille paketin ohjeen mukaan.

4 Comments

  1. Tein tätä niin, että laitoin vadelmien tilalle mustikoita. Tosi hyvää! Nyt on toinen painos hyytymässä… :p

  2. Lisbeth, pitää itsekin joskus kokeilla tätä mustikoista! Mustikka ja vanilja kun sopivat niin kivasti yhteen…

  3. Kiitos mahtavasta reseptistä, oli suurta herkkua pienen prinsessan synttärijuhlilla!
    Laitoin omasta blogista linkin ohjeeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)