Hedelmäinen piimäkakku

wlEmoticon-winkingsmile

Pääsiäisenä saimme mieheni kanssa “melkein kahdenkeskisen vapaapäivän”, kun mieheni täti tarjoutui hoitamaan lapsiamme ja pääsimme nuorimmaisen kanssa kolmistaan päiväksi reissuun. Oli kyllä ihana päivä, keilaamisineen, herkutteluineen ja pitkine kävelyretkineen, kuopus nukkui nätisti rattaissaan hyvät tovit ja niinpä meille vanhemmille tuli hyvää aikaa jutella “aikuisten oikeesti” monista asioista. Lapset kun kasvavat, niin tuntuu kuin talossa olisi aina satoja pareja ylimääräisiä korvia Silmänisku

Neiti 8v halusi sitten tehdä tälle tietylle päivälle herkkua kotiin, heille ja hoitajalleen. Teki tällaisen hyydykekakun, jossa pohja on digestiveä, täyte ihanaa vaniljaista moussea ja päällinen hedelmäsosetta. Koristelutkin neiti suoritti ihan itse. Äiti auttoi vain kakun irroittamisessa vuoasta ja siirtämisessä tarjoiluastiaan. Koristeena siis reunoille pääsiäissuklaamunia, suklaisia Puffeli-karkkeja sekä pääsiäiskoriste, joka on tehty vaahtokarkkimassasta, valmiista pääsiäispupusta sekä suklaamunista.

IMG_0366

Tässäpä vielä ohje, kuten sen itse toteutimme. Kiitos Senjalle miellyttävästä ja herkullisesta reseptistä!!

75g margariinia
200g digestive-keksejä

2 dl kermaa (1 prk Flora Vispiä)
1½ dl sokeria
4 dl piimää
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

mangososetta (2 prk Piltti persikka-päärynä +2 liivatelehteä)

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Murskaa keksit ja sekoita siihen sula rasva. Painele seos leivinpaperin päälle irtovuoan pohjalle.
Vaahdota kerma ja lisää siihen piimä ja sokeri.
Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana kerma-piimä-seoksen joukkoon. Sekoita koko ajan.
Anna hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli seuraavaan päivään.
Kaada mangosose piiraan päälle ja tasoita. Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)