Siirin 1-vuotiskakku

IMG_0916

Minulta pyydettiin kakkua pikkuneidille. Toiveena oli gluteeniton, vähälaktoosinen, valkoisella vaahtokarkkimassalla päällystetty kakku. Kakussa piti olla tumma pohja. Täytteeksi toivottiin jotain marjajuttua. Koristeeksi tuollaiset palikat, ja muutenkin tyttömäiset koristeet… Noh, minäpä tomerana kakun tein, ja sitten kun kakku oli jo nätisti laatikossaan valmiina odottamassa noutajaa, iski tajuntaan eräs PAHA virhe… Apua, kakku ei ollutkaan gluteeniton!! Olin pohjaa tehdessäni unohtanut että sen piti olla gluteeniton, ja tosiaan tajusin sen jo liian myöhään. No, soitto tilaajalle, ja asia olikin kunnossa. Hän saisi keliaakikolle hommattua jotain muuta. Harmitti kovasti, ja nolottikin…

IMG_0916

Mutta asiaan… Toiveet kakusta tulikin jo tuossa. Kakussa siis tumma, kaakaolla maustettu pohja. Väleissä sipaisu vadelmahilloa ja kuningatarrahkaa liivatteella hyydytettynä. Kakussa päällä vaahtokarkkimassa, jonka alla ohut kerros flora vispiä. Tein vaaleanpunaisesta massasta kakun alareunaa kiertämään tuollaisen nauhan, ja sen päälle koristeeksi pieniä valkoisia sydämiä. Onnea vielä kerran pikku-Siirille!!

4 Comments

  1. Aivan ihana kakkunen pikkuiselle!

    Pelkään joka kerta kun teen kakkua jollekkulle toiselle että tulee jokin moka… kerran olen kyllä tehnyt laktoosittoman kakun johon laitoin toiveesta kylläkin valkosuklaata… =) Ei vaan päähän pälkähtänyt että valkosuklaassa on laktoosia… =D

  2. Pioni, tää moka ei ollutkaan toivottu 😉 Huhhei, kun vieläkin muistan sen tunteen kun tajusin tehneeni virheen… Onneksi kyseisiin juhliin oli tulossa vain yksi keliaakikko, joten tilanne oli helpompi korjata kuin että jos olisi ollut useampia… Mutta se ei silti anna oikeutta tällaisille virheille. Jokin katkos mun päässä mitä ilmeisimmin oli kun pohjaa tein – en muistanut edes ajatella että pohja voisi olla jotain muuta kuin tavallinen :(

  3. Kiitos :) Vauvat on niin suloisia, sitä vaan ei tajua kuinka äkkiä se vauva-aika hurahtaa ohi.. Kauniin kakun olet taas tehnyt :)

  4. Kiitos, Kotiäiti. Niin se menee aika, vauvat kasvaa vauhdilla! Meidänkin pikkumies jo tavoittelee taivaita :) Kovasti olis pyrkimys kävelemään! Ja ikää n.8kk!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)