Hedelmähyydykekakut (gluteeniton)

IMG_5135

Tällaiset kakut tein pääsiäisen aikaan. Mies oli koko pääsiäisen töissä, ja sinne hän vei mukanaan pienen pyöreän, “ei-gluteenittoman” kakun. Isompi neliskulmainen, gluteeniton, lähti mukaamme, kun menimme ystäväperheeseen kylään. Kakut koristelin sulatetulla suklaalla ja suklaisilla pääsiäismunilla. Toisen kakun vaahtismassasta väkertämäni kukat yrittävät esittää narsisseja…

IMG_5135

IMG_5143

Pienessä kakussa pohjana Rainbow´n suklaacookies-kekseistä ja rasvasta tehty seos, isommassa gluteenittomista kekseistä ja rasvasta tehty pohja.

Tämän täytteen ja kiilteen tein tuplana, niin sain sekä ison että pienen kakun aikaiseksi:

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä

Kiille:
2 prk jotain keltaista lasten pilttiä
2 liivatelehti

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. Vatkaa rahka, kermaviili ja sokerit sekaisin.  Kuumenna sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet. Kaada liivate-sitruunamehuseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita kiilteen liivate kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna muutama tl vettä ja lisää pehmennyt liivate siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana päärynä-mangososeen joukkoon. Kaada kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)