Porkkanamuffinssi

IMG_5478_thumb

Tein lapsille ja lasten kavereille porkkanamuffinsseja. Olivat herkullisia, jotkut lapsista olisivat syöneet vaikka heti toisenkin, jos olisivat saaneet luvan 😉 Juhlattarelta löysin muffinsseihin taikinan ohjeen, kuorrutuksen tein omalla tavallani. Tässä ohjeessa siis oma kuorrutuksen ohjeeni.

IMG_5478

Porkkanamuffinssi n. 12 kpl

4-6 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl  vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g leivontamargariinia
3 munaa

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.

Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrutus:

6 dl tomusokeria
200g sulatejuustoa
100g pehmeää voita
4 tl vaniljasokeria

Sekoita sähkövatkaimella kaikki ainekset keskenään pehmeäksi tahnaksi, ja kuorruta jäähtyneet muffinssit. Koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin mantelirouhetta koristeeksi.

2 Comments

  1. Heippa! Näyttävät tosi herkullisilta.
    Pystyykö näitä pakastamaan kuorrutteineen päivineen? Vai pysyykö kuorrute pehmeänä koko ajan eli kannattaisi kuorruttaa vasta ennen tarjoilua?

  2. Heipsan Laura! Pahoitteluni, etten ole vastannut kysymykseesi. Jostain syystä en ole huomannut koko kommenttiasi ennenkuin nyt :(
    Mutta siis, pystyy pakastamaan kuorrutteineen päivineen, ei mennyt miksikään. Ajan kanssa vain sulatetaan, ei esim. mikron kautta, niin hyvä tulee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)