Marielta löysin näihin herkkupaloihin reseptin. Katselin sitä jo vuosia sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeiltua. Nyt päätin testata. Kylään viemisiksi vein noita pienempiä, siksi koristelin ne Isommissa on pohjana Marie-keksi, pienemmissä gluteeniton suolakeksi.
Vaniljasuukot n. 15 kpl isompia, pienempiä enemmän
Keksejä pohjaksi
Täyte:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri hitaasti samalla sekoittaen. Lisää myös vaniljasokeri. Vaahto on sopivaa, kun se ei putoa väärinpäin olevasta kulhosta.
Pursota marenkivaahto keksien päälle keoiksi.
Päälle:
200-250g suklaata
Sulata suklaa ja dippaa marenkikeot siihen. Anna jähmettyä. Jos haluat koristella suukot, koristele ennen kuin suklaa on täysin kovettunut.