Mustikka-vaniljamuffinit

WP_000932_thumb

Tyttäreni kanssa halusimme testata yhtä muffiniohjetta, joka pisti silmään täältä. Käytimme vadelmien tilalla mustikoita. Nam, hyviä, kosteita muffineja olivat! Testasimme kuorrutteeksi joskus ostamaani Dr.Oetkerin kuorrutetta, johon lisättiin siis vain maito. Ihan ok, mutta kyllä siitä vähän "teollinen" maku jäi suuhun… Koristeena suklaaspritsaus, suklaarakeita ja nonparelleja.

WP_000932WP_000933

WP_000938

Tässä vielä ohje kuten nämä teimme:

Taikina:
125 g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa/kermaa
100 g mustikoita

Tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa (käytin Vaniljatuorejuustoa)
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolikas muna

1 pss Dr.Oetkerin Cup Cake Toppingia

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi vuorotellen keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe sekä maito. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin (noin puolilleen).

Painele muutamia mustikoita kevyesti taikinaan.

Sekoita tuorejuusto lusikalla notkeaksi ja lisää sokerit. Riko muna lasiin ja sekoita se haarukalla, kaada n. puolet siitä tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi juustoseos pursotinpussiin ja pursota vadelmien päälle reilu kerros tuorejuustotäytettä.

Paista n. 25-30 minuuttia, kunnes muffinit ovat pinnaltaan kullanruskeita. Jäähdytä ja koristele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)