Suklaakakkua 4-vuotiaalle (gluteeniton)

WP_20140824_002_thumb6_thumb

Pienelle neidille toivottiin kakkua, johon sain aikalailla vapaat kädet. Toivottiin jotain pinkkiä ja prinsessamaista. Ja suklaasta kuulemma tykkää. Kermavaahtoa ei kakun päälle haluttu. Tuoreita mansikoita pilkoin täytteen sekaan. Koristeeksi tein sokerimassasta eri sävyisiä pinkkejä hortensian kukkasia ja maalasin elintarvikeväreillä sokerimassalaatalle pikku prinsessan. Nimilaatta myöskin sokerimassaa. Kukkasten rinnalle ripottelin värisokeria ja sokerihelmiä.

WP_20140824_002_thumb[6]

Pohja:
200g tummaa suklaata
200 g voita
2,5 dl sokeria
5 kanamunaa
2 dl gluteenitonta jauhoa
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
150 g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria

Täyte ja päällinen:

300 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
200 grammaa tummaa suklaata hienonnettuna
1 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko

Kostutukseen esim. limsaa.

Sulata kattilassa suklaa ja voi ja jätä jäähtymään.
Vaahdota kanamunat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöimällä joukkoon.
Sekoita sekaan myös ranskankerma ja suklaa-voiseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Sulata suklaa lämpöä kestävässä kulhossa kuuman vesikattilan päällä tai mikroaaltouunissa. Laita sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan ja vatkaa sekaisin. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetki. Halkaise vaniljatanko puoliksi, raaputa pois siemenet ja sekoita ne kermaan. Lisää kerma seokseen ja sekoita sileäksi ja kiiltäväksi.

Kokoa, kostuta, täytä ja pinnoita kakku. Koristele haluamallasi tavalla.

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)