Valkosuklaakakku marjoilla

IMG_1092-crop

Kakussa keksipohja ja valkosuklaa-rahkainen täyte. Päällä mansikkasurvosta ja marjoja. Ohjeen mukaan päälle tulisi marjoista kiille, mutta sen jätin nyt pois.

IMG_1094-crop

Valkosuklaakakku

200g keksejä
75g sulatettua voita

4 liivatelehteä
2 rkl mehua tai vettä
2 prk (a´250g) maitorahkaa
200g valkosuklaata
2 tl öljyä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

4-5 dl tuoreita marjoja tai pakastemarjoja
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

  1. Murskaa keksit ja sekoita murskaan sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Sulata suklaa ja lisää siihen öljy.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja sokerit sekä suklaasula.
  5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  8. Kun kakku on hyytynyt, laita päälle marjat ja kiille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

(Roskapostin esto)