Lohivoileipäkakku

IMG_0632_thumb

Pienen pojan ensimmäiseen juhlaan sain tehdä tämän kakun. Tein tämän tällä hyväksi havaitulla ohjeella. Koristeena tilliä, herneenversoja, lohta, sitruunaa sekä kurkun kuorista tehtyjä muratin lehtiä. Toivottavasti maistui! Onnea vielä pienelle miehen alulle ja koko perheelle!!

Continue reading →

Saaristolaisleipää lohitahnalla

WP_000748_thumb

Saaristolaisleipää tuli joulun aikaan tehtyä, tällä ohjeella. Sen kaveriksi tein lohitahnaa. Koristeena lohenpaloja ja tilliä. Namskis! Lohitahnaan laitoin: 1 prk ruohosipulituorejuustoa 1 prk kylmäsavutuorejuustoa 1 prk ranskankermaa tilliä valkopippuria 100-150g lämminsavulohta maitoa / kermaa tahnan lötkistämiseen Kaikki ainekset sekaisin ja herkuttelemaan!

Continue reading →

Suolaiset rullat

IMG_5234

Vieraille tarjosin myöskin tällaisia pikkusuolaisia rullia. Levitin kahdenlaista täytettä tortillakuorien päälle ja käärin rullalle. Seuraavana päivänä leikkelin paloiksi. Olivat hyviä, suosittelen! Kylmäsavukinkkurullien täyte: 2 prk ruohosipulituorejuustoa 1 pkt kylmäsavukinkkuleikkelettä tuoretta persiljaa Sekoita tuorejuusto ja silputut persiljat (noin desin verran) sekä pieneksi leikatut leikkeleet keskenään tahnaksi. Kylmäsavulohirullien täyte: 1 prk kylmäsavutuorejuustoa 150-200g kylmäsavulohta tilliä Sekoita tuorejuusto…

Continue reading →

Lohivoileipäkakku

IMG_0188

Tyttöjen synttäreiden “isommaksi suolaiseksi” tein tämän saman voileipäkakun, joka hyväksi ja herkulliseksi todettiin edellisissä ristiäisissä. Sen jälkeen ei olekaan tullut voikkaria tehtyä… Koristelu tehty mitään sen kummemmin suunnittelematta, ja se näkyy. Mutta maukasta oli jälleen!

Continue reading →

Kinkku-aurajuustoherkut (karppiversio)

IMG_4392

Vähähiilihydraattinen pikkusuolainen pöytään tarjottavaksi. Todella herkullisia!! Pohjana karppisämpylän ohjeella tehtyjä pikkukiekkoja, ja päällä tuttu ja turvallinen kinkku-aurajuustotahna, sama kuin näissä. Tuorejuustona tässä versiossa oli ruohosipulituorejuustoa. Hyvin sopi sekin! Koristeena persiljaa. Karppisämpylän ohjeella tehdyt pikkukiekot: 5 kananmunaa (tai 4 jos ovat oikein suuria) 200 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai emmental) 3-4 rkl hienoa pellavarouhetta 2 rkl…

Continue reading →

Lohivoileipäkakku

IMG_4316

Kinuskikissan ohjeella tein voileipäkakun ristiäisiin. Herkullista tuli! Koristeena lohiruusukkeita, tilliä ja kurkun kuoresta tehtyjä muratinlehtiä. Laitan tänne vielä itseänikin varten ohjeen talteen Lohivoileipäkakku: (16 hengelle) 12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta 12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta Täyte: 400 g lämminsavulohta (nahkoineen ennen kalan “putsaamista” n. 600 g) 250 g kylmäsavulohta 3 rkl sitruunamehua 2 nippua tilliä 400 g ranskankermaa 600…

Continue reading →

Kinkku-aurajuusto-croustades

IMG_4103

Meille tuli vieraita, niin tein suolapalaksi tällaisia pieniä kippoja. Kaupan valmiita croustades- kippoja, jotka täytin kinkun makuisella massalla. Hyviä olivat, tosin aurajuustoa voisi laittaa ensi kerralla vähän vähemmän, ettei tulisi niin suolaisia. Pikkuisen lisäsin rahkaa (pari rkl) joukkoon lopuksi, että sain tasattua suolaisuutta. Täyte: 1 prk maustamatonta tuorejuustoa 1 prk yrttituorejuustoa 100g aurajuustoa murusina 50g…

Continue reading →

Kinkku-tonnikalapiirakka (gluteeniton, vähälaktoosinen)

IMG_3866

Tällaisia juttuja tein useamman, eri versioita vain suolaisesta täytteestä. Tässä täytteenä kinkkukuutioita, paprikaa, tomaattia, tonnikalaa. Pohja: 150g margariinia 2,5 dl jauhoja (käytin gluteenitonta, vehnäjauhokin käy) 1 dl juustoraastetta ½ dl kylmää vettä Nypi jauhot ja margariini, lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täyte: 150g kinkkukuutioita 1 prk tonnikalaa ½…

Continue reading →

Juustoritarit

IMG_3848

Kinuskikissalta löysin aivan ihanalta kuulostavan ohjeen. Heti piti ostaa juustoa kaupasta ja testata. Todella herkullisia ja erityisesti helppotekoisia pikkusuolaisia nämä ovat! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Itse laitoin taikinaan tavallista emmental-mozzarellajuustoraastetta, koska sitä vielä kaapissa oli edellisten kokkausten jäljiltä. Päälle sitten laitoin tuota Ritari-juustoa. En jaksanut alkaa kaulitsemaan taikinaa, vaan tein siitä käsissä pieniä palloja, jotka litistin…

Continue reading →