Kääretorttu
Tammikuun kylmänä pakkaspäivänä saimme vieraita, ja tein pöytään kääretortun. Tortussa valkosuklaavaahtoa ja mansikkahilloa. Päällinen flora vispiä, koristeena valkosuklaarouhetta ja sokerimassakukkasia.
Continue reading →Tammikuun kylmänä pakkaspäivänä saimme vieraita, ja tein pöytään kääretortun. Tortussa valkosuklaavaahtoa ja mansikkahilloa. Päällinen flora vispiä, koristeena valkosuklaarouhetta ja sokerimassakukkasia.
Continue reading →Ja koska kotiinkin piti tehdä kakku, tein samoilla täytteillä kuin tuo edellinen kakku. Oli niin herkullisen oloinen täyte… Päällinen ja pursotukset flora vispiä, suklaaspritsaukset ja suklaahippusia. Maistui!
Continue reading →Minulta toivottiin täytekakkua herrasmiehelle, joka harrastaa golfaamista ja tykkää erityisesti mansikasta ja valkosuklaasta. Kakussa viiden munan vaalea pohja, täytteenä valkosuklaavaahto ja mansikat. Väleissä myöskin kotitekoista mansikkahilloa. Kostutus sitruunalimsalla. Päällinen ja koristeet vaahtokarkin makuista sokerimassaa. "Hiekka" keksimurua. Kakun sivut ja pursotukset flora vispi- vaahtoa.
Continue reading →Menimme kummityttöä juhlistamaan, ja mukanamme veimme tällaisen kakun. Toinen kuva ilman “korttia”, jonka lisäsin vielä ennen lähtöä. Kakussa tämä gluteeniton suklainen pohja, valkosuklaavaahtoa (ilmeisesti Pionilaaksosta lähtöisin tämän ohje) ja vadelmia. Kostutus sitruunalimsalla, pohjan päälle sipaisu kotitekoista mansikkahilloa. Kakku on kuorrutettu vaahtokarkin makuisella muotoilumassalla, ja massan alla voisokerikreemi. Koristeet myöskin tuota kaulintamassaa. Kakun täyte: 5 dl…
Continue reading →