Lohivoileipäkakku

IMG_0188

Tyttöjen synttäreiden “isommaksi suolaiseksi” tein tämän saman voileipäkakun, joka hyväksi ja herkulliseksi todettiin edellisissä ristiäisissä. Sen jälkeen ei olekaan tullut voikkaria tehtyä… Koristelu tehty mitään sen kummemmin suunnittelematta, ja se näkyy. Mutta maukasta oli jälleen!

Continue reading →

Lohivoileipäkakku

IMG_4316

Kinuskikissan ohjeella tein voileipäkakun ristiäisiin. Herkullista tuli! Koristeena lohiruusukkeita, tilliä ja kurkun kuoresta tehtyjä muratinlehtiä. Laitan tänne vielä itseänikin varten ohjeen talteen Lohivoileipäkakku: (16 hengelle) 12 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta 12 isoa ruispaahtoleipäviipaletta Täyte: 400 g lämminsavulohta (nahkoineen ennen kalan “putsaamista” n. 600 g) 250 g kylmäsavulohta 3 rkl sitruunamehua 2 nippua tilliä 400 g ranskankermaa 600…

Continue reading →

Voileipäkakkuja

IMG_3416

Samoihin ylioppilasjuhliin teimme myöskin voileipäkakkuja. Tässä kinkkukakku. Kakku on kuorrutettu tuorejuusto-ranskankerma-sekoituksella, ja reunoilla ruohosipulia sekä rucola-salaatin lehtiä. Päällä jäävuorisalaattia, ruohosipulia kinkkuruusukkeita, tummia viinirypäleitä, kirsikkatomaatti sekä mozzarellapalloja.   Toisena kakkuna oli lohivoileipäkakku, jossa kuorrutteena tuo sama kuin äskeisessä kakussa, lisäksi kermavaahtoa. Heti tuli mukavampi tahna päällystää! Olisi voinut vaikka reunatkin pursottaa tällä Täytettä en enää muista……

Continue reading →

Kinkkuvoileipäkakku

IMG_3286

Päätin harjoitella voileipäkakun tekemistä, pitkästä aikaa. Koen, että voileipäkakkujen teko ei ole oikein minun valttikorttini… Harjoitusta siis kehiin vaan, niin jospa sitä joskus 😉 Tämä kyllä maistui hyvälle, erittäin maukasta! Tämän kakun “pohjan” tein vaaleasta paahtoleivästä, neljä kerrosta, kolme palaa vierekkäin. Kostutin kakun lihaliemellä. Täytteeksi tein sekoitusta, johon laitoin seuraavia aineksia sen verran kuin tuntui…

Continue reading →

Voileipäkakku

IMG_2007

Tein tällaisen kinkkukakun, kun tyttäreni kummit tulivat kylään. Ohje on suoraan Sekasopan Marielta, vaihdoin vain kalkkunan kinkkuun ja jätin tuon chilimausteen pois leivästä. Koristelin sitten viinirypäleillä, herneenversoilla ja kirsikkatomaateilla. Tämä on todella hyvä ja mehevä kakku, monta kertaa olen tällä samalla ohjeella tehnyt. Ja aina uppoaa kaikille! Tässäpä vielä ohje siten, miten itse kakun tein:…

Continue reading →