Voileipäkakku

Tein tällaisen kinkkukakun, kun tyttäreni kummit tulivat kylään. Ohje on suoraan Sekasopan Marielta, vaihdoin vain kalkkunan kinkkuun ja jätin tuon chilimausteen pois leivästä. Koristelin sitten viinirypäleillä, herneenversoilla ja kirsikkatomaateilla. Tämä on todella hyvä ja mehevä kakku, monta kertaa olen tällä samalla ohjeella tehnyt. Ja aina uppoaa kaikille! 🙂

IMG_2007

Tässäpä vielä ohje siten, miten itse kakun tein:

Leipä:

0,75 dl vettä
2 dl maitoa
½ dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
½ dl kuivattua sipulirouhetta
1-2 rkl pizzamaustetta
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria

Mittaa kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia. Kumoa taikina pöydälle, jossa on vähän jauhoja. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota n. 45 minuuttia.  Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Ota leipä pois uunista, anna hetki jäähtyä ja kumoa esim. uuniritilän päälle jäähtymään.

Täyte:

1 pss kinkkusuikaleita
2 dl vispikermaa
1 maustekurkku
1 punainen paprika
1 prk (250g) raejuustoa
1 prk (250g) maitorahkaa
100g pippurituorejuustoa (esim. Creme Fraiche)
2 tl sitruunamehua
5 cm pätkä sinappia
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
1 dl persiljasilppua

Kostutukseen: 2½ dl vettä + ½ lihaliemikuutio

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, raejuusto ja pippurituorejuusto. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Lisää mausteet, persilja, sitruunamehu ja  sinappi sekä kalkkunasuikaleet.

Laita siihen vuokaan, jossa leivän paistoit, "elmukelmua" reilusti, niin että vuoan yli jää pitkästi kelmua. Sillä ylimenevällä osalla voit sitten peitellä kakun vuokaansa, jossa se mehevöityy.

Leikkaa leipä kolmeen osaan. Nosta leivän päällimmäinen kerros kelmutetun vuoan pohjalle. Kostuta pohja 1/3 lihaliemellä. Levitä pohjan päälle puolet täytteestä. Nosta keskimmäinen kerros päälle ja kostuta taas 1/3 lihaliemellä. Levitä loput täytteestä päälle ja nosta viimeinen kerros leivästä päällimmäiseksi. Kostuta vielä se lopulla lihaliemellä.

Nostele kelmun reunat kakun päälle, niin että koko kakku on kelmutettu. Anna kakun "maustua" jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään.

Kuorrutus:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea
(paprikajauhetta)

Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche kulhossa tasaiseksi. Jos haluat väriä ja makua, lisää vähän paprikajauhetta. Itse en tätä laittanut. Levitä kuorrutus kakun päälle ja pursota reunoille, ihan miten itse haluat. Koristele kakku esim. kinkkuleikkeleillä, kirsikkatomaateilla, viinirypäleillä, herneenversoilla yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *