Mangorahkakakku

Tein pyynnöstä eräälle tutulleni isäinpäiväksi tällaisen hyydykekakun. Pohjaksi laitoin ihan perus kääretorttupohjan, täytteenä vaniljan ja sitruunan makuinen rahkatäyte. Pinnalla päärynä-mangososetta liivatteella hyydytettynä. Pinnalle spritsasin muutamia koukeroita valkosuklaalla ja painelin sokerihelmiä koukeroiden päihin. Kukat ja lehdet sokerimassaa. Kukkien ja lehtien pinnalle tuputtelin vähän helmiäistä.

IMG_2591

Ohje:

Pohja tavallinen kääretorttupohja.

Täyte:

2 dl kermaa

1 prk rahkaa

1 prk kermaviiliä

1½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

Kiille:

1 prk esim. Bonan päärynä-mangososetta

1 liivatelehti

Tee kääretorttupohja joko suoraan irtopohjavuokaan tai pellille ja leikkaa siitä irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä. Laita pohja irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 5 minuutiksi. Vatkaa rahka, kermaviili ja sokerit sekaisin.  Kuumenna sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet. Kaada liivate-sitruunamehuseos ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita kiilteen liivate kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna muutama tl vettä ja lisää pehmennyt liivate siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana päärynä-mangososeen joukkoon. Kaada kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi. Koristele haluamallasi tavalla.

2 Comments

  1. vautsi kun hyvännäköinen kakku!! oot sä taitava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *