Joelin turtleskakku (maidoton)

Naapuriin lähti Joel-pojalle tällainen kakku. Muutama päivä oli aikaa valmistaa koristeita, joten päädyin maalaukseen. Muovailtuna hahmo olisi vaatinut pidemmän kuivumisajan. Pieni mies toivoi kakun päälle turtlesia. Tavallinen vaalea kahden munan kakkupohja, välissä mangomoussea ja banaaniviipaleita. Kakussa vain yksi väli, toiveena kun oli pieni kakku. Päällä pursotukset Go Green- vispillä. Tämä kakku on maidoton, pähkinätön ja manteliton. Kuva maalattu sokerimassalle elintarvikeväreillä. Reunoilla koristerakeita.

IMG_2690

Näin tein täytteen:

1 prk (2 dl) Go Green vispiä
1 prk säilykemangoviipaleita  soseutettuna (n.2½dl)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
5 liivatelehteä
1 banaani viipaloituna

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa Go Green vaahdoksi. Lisää mangosose ja sokerit. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää se täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita täytettä ja banaaniviipaleita kakun väleihin.

4 Comments

  1. Heitin Reijalle idean Turtles-kakusta mutta samaan hengenvetoon totesin, että joku kummitus tai robottikin käy, jos Turtles on liian hankala tehdä. Vaan eipä ollut! Kakku oli kyllä niin mieluinen pikkusankarille. Ja jos ei olisi tiennyt sen olevan maidoton, ei sitä olisi arvannut maustakaan. Kiitos Reija!!

  2. Ollos hyvä vaan! 🙂 Kiva, että maku oli kohdallaan, sitä kai aina eniten jännittää itse. Onneksi noita maidottomiakin ”kermoja” sun muita on nykyään tarjolla kivasti. Tätä kakkua oli kiva suunnitella ja tehdä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *