Jouluhalko

Meille tuli vieraita, ja päätin kokeilla tätä jostain lehdestä löytämääni reseptiä, kun kuulosti niin herkulliselta 🙂 Muunsin ohjetta mieleisekseni. Tarjuska S oli myös tehnyt aika samanlaisen herkun. Koristelin marsipaanilehdillä ja mariannerakeilla. Laitan ohjeen sellaisena kuin sen itse tein, ja siinä järjestyksessä, missä vaiheet kannattaa mielestäni tehdä.

IMG_2727

Tein tällä ohjeella:

Kuorrutus:

3½ dl kermaa
150g tummaa suklaata

Sekoita suklaa kuumaan kermaan ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä jääkaapissa (mieluusti vaikka seuraavaan päivään) ja vatkaa vaahdoksi.

Täyte:

2 dl Flora Vanillaa
1 prk Valion rommi-rusina-rahkaa
1 rkl vanilliinikreemijauhetta

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää siihen vanilliinikreemijauhe ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet kääretorttupohjan.

Kääretorttu:

4 munaa
1½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista 200 asteessa 5-7 minuuttia. Ota torttu uunista ja kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle luumuhilloa (itse laitoin myös vähän itse tekemääni omenahilloa) ja lopuksi vanilja-rahkaseos. Rullaa mahdollisimman tiukalle rullalle. Leikkaa tortun päästä pala “oksaksi”.

Kuorruta halko suklaisella kuorrutteella ja koristele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *