“Maidoton” mustikkakakku

Jääkaappiin oli jäänyt maidottomia kermoja. Ajattelin käyttää niitä hyväkseni testimielessä 🙂 Tämän kakun pohja tehty kaurakekseistä ja rasvasta, alempi täyte vanilja-valkosuklaa-, päällä mustikka-valkosuklaahyydyke. Liivatteella hyydytetty molemmat.  Tämä kakku ei siis ole täysin maidoton, koska siinä on tuota valkosuklaata 🙂 Koristeena sokerimassakukkasia ja sokerihelmiä.

IMG_2331

7 Comments

 1. minäki haluaisin tietää msitä löytyy maidotonta valkosuklaata!? en vaan ole koskaan törmännnyt moiseen.ja mitä maidotonta kermaa olet käyttänyt?olkaa huolellisia aineissa!!

 2. Kiitos kommentistasi, Ulla! Hyvä kysymys tuo maidottoman valkosuklaan osalta. Nimittäin siksipä juuri tuo sana ”maidoton” onkin lainausmerkeissä. Koska se siis tarkoittaa ettei kakku oikeasti ole maidoton. Maidotonta valkosuklaata tuskin on olemassakaan!
  Olen käyttänyt yleensä sitä Go Greenin maidotonta kermaa. Sillä on hyvät vatkausominaisuudet, ja ainakin maidotonta ruokavaliota noudattavat ovat tykänneet sen mausta nykyään.
  Olen itse kyllä tosi tarkka aineissa, sillä lähipiirissä on jos jonkinmoista allergiaa…

 3. Maidotonta valkosuklaatakin on olemassa:

  http://www.ekolo.fi/tuote/bonvita-riisimaito-valkosuklaa/8713965500158/

  Vähän ohi aiheen, mutta maidottomien kermojen lisäksi suosittelen ehdottomasti käyttämään ruuanlaitossa maitoallergikoille esim. kermaviilin tai rahkan korvikkeena Alpron maustamatonta soijajogurttia, jota saa nykyään kaikista ruokakaupoista. Vanilijajojogurtti puolestaan toimii hyvin jälkiruoissa, esim. juuri ylläolevan tyyppisissä keksipohjakakuissa.

 4. Kiitos kommentista, Suklaatonttu!

  Ja kiitokset vinkistä, pitääpä tuota valkosuklaata testailla. Saakohan sitä muualta kuin tuolta nettikaupasta?

  Olen aika paljon testaillut noita soijajugurtteja, ja ovat kyllä todella hyviä leivonnassakin! En ole ruuanlaitossa testaillut, ei ole ollut tarvetta. Omassa perheessä kun ei ole allergioita.

 5. Helsingissä ja Jyväskylässä on Ekolon liikkeet. En ole muualta itse etsinyt, mutta muissakin ”eko-kaupoissa” kuten Ruohonjuuressa saattaisi olla. Noissa on ainakin yleensä tosi kattavat suklaavalikoimat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *