Saaristolaisleipää

Päätin minäkin, kuten niin monet muutkin, testata tätä herkullisen oloista ohjetta. Ja aivan ihana leipä kyllä tuli! Todella  maukas! Vaikka jälkikäteen tajusinkin, että tuo ensimmäinen kohotus jäi kokonaan pois… :/ En enää muista, mistä ohjeeni otin, mutta tällaisella tein:

IMG_2669

1 l piimää
50g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
1 rkl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun siirappivettä: puolet siirappia, puolet vettä.

Lämmitä piimä vähän kättä lämpöisemmäksi ja liota hiiva siihen. Lisää loput aineet ja sekoittele esim. puuhaarukalla. Kohota. Annostele voideltuihin ja jauhotettuihin leipävuokiin. Kohota. Paista 170 asteessa 2½-3 h. Voitele paiston aikana 1-2 kertaa siirappivedellä. Anna lämpimien leipien “levätä” leivinliinaan käärittynä uunista ottamisen jälkeen. Parasta leipä on parin päivän kuluttua leipomisesta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *