Black bomb (munaton ja maidoton)

Piti alkaa testaamaan, miten munaton ja maidoton suklaapiirakka käyttäytyy, kun se laitetaankin kahvikakkuvuokaan uuniin 🙂 Hienosti onnistui! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Laitan tähän sen kuorrutuksen ohjeen, joka reseptissä on. Itse käytin tähän samaa kuorrutusta (vain puolikas määrästä), joka on täällä aiemmin postattuna. Käytin siinä Sinistä Keijua ja maidon vaihdoin vedeksi. Hyvin onnistui niinkin! Koristeena tässä kakussa nonparelleja ja sokerihelmiä. Alunperin näin tämän ohjeen (tosin suklaapiirakan muodossa) Marien blogissa, täällä.

IMG_2878 IMG_2884

Tässäpä ohje tähän herkulliseen kakkuun:

81/4 dl vehnäjauhoja
5½ dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl soodaa
6 rkl kaakaojauhetta
2 rkl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
n. 1,2 dl öljyä
n. 5½ dl vettä

Sekoita ensin jauhot, sokeri, suola, sooda ja kaakao. Lisää sitten etikka, vaniljasokeri, öljy ja vesi. Sekoita. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. tunti.

Kuorrutus:

50g sulatettua margariinia
½ dl kahvia
n. 250g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutteen ainekset sekoitetaan yhteen ja levitetään vielä hieman lämpimän kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Huom! Tämä kuorrutus ei sinällään ole maidoton, mutta sen saat maidottomaksi käyttämällä margariinina esim. Sinistä Keijua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *