Lasten lomakakkua

Lasten hiihtoloman ja yhden viikarin nimipäivän kunniaksi teimme tällaista kakkua. Pikainen versio – ei panostusta missään suhteessa koko kakkuun! Ja sen on näköinenkin, sutaisemalla ja sinne tänne tavaraa viskellen tehty 🙂 Mutta hyvää oli!!! Pohjana kahden munan suklaakakkupohja, yksi väli, jossa sipaisu mansikka-vaniljahilloa ja appelsiinisuklaakermaa. Päällä tuota samaista kermaa. Koristeet suoraan Pandan suklaakonvehtirasiasta bongattu, suklaisia koristerakeita purkin pohjalta, ja myöskin paketin rippeet valmiista suklaakirjaimista 😉 Siinäpä se, koko komeus!

IMG_3071

Pohjan ohjeen löysin Katrilta, kiitos vaan sinne! 🙂 Puolitin Katrin ohjeen, koska halusin mahdollisimman pienen kakun. Tein taikinan vähän “ronskimmalla kädellä” kuin tuossa Katrin ohjeessa sanotaan, eli en sekoittanut käsin taikinaa, vaan koneella pienimmällä vaihteella… Laiskimus kun olen 😉 Ja kakkua paistoin vähemmän aikaa kuin Katri, koska taikinakin oli pienempi… Käsin sekoittaminen ymmärtääkseni siitä syystä, että vaahto ei lässähtäisi, mutta kyllä pohjasta näinkin tuli todella kuohkea ja muhkea. Olikohan vaan hyvä säkä, vai mitä?! 😉

2 munaa
1 dl sokeria
100g voita
100g suklaata (käytin taloussuklaata)
1,25 dl vehnäjauhoja
½ dl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot (sihdaten, käsin taikinaa sekoittaen). Samoin lisää myös hiukan jäähtyneet sulatetut voi ja suklaa. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Täytteeksi ja päälle vaahdotin purkin Flora Vispiä ja  sekoitin siihen n. 100g sulatettua Maraboun appelsiinikrokanttisuklaata.

2 Comments

  1. Ja taas konsultoidaan naapuria… tuosta suklaakermasta kysyisin, eli siis ensin vaahdotit ja sitten sulatettu suklaa sekaan? Muistelisin et oisin jossain törmännyt sellaiseen, et sula suklaa lisättiin ensin kermaan, jäähdytettiin kunnolla ja sit vasta vatkattiin. Ootko kokeillu noin, ja onko merkittävää eroa??

  2. Itse teen yleensä niin että vatkattuun kermaan lisään sulan suklaan. Olen joskus tehnyt niin, että sulatan suklaan lämpimään kermaan, ja sitten sen jäähdyttyä vatkannut sen. Siitä tulee jotenkin ehkä heti jämäkämpää, kun taas tämä millä nyt tein, jämäköityy ajan kanssa… En tiedä näistä tarkemmin, joten nää on vain ”mututietoa” 🙂 Kannattiko konsultoida!? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *