Appiukko tuli kylään, niin tein iltakahvin kanssa tällaisen kääretortun. Oli kyllä hyvää! Ehkä olisin kaivannut enemmän sitä mangon raikasta makua… Mutta ei kyllä kauan mennyt, kun koko torttu oli mennyt parempiin suihin! 🙂 Tein kokeeksi pohjan K-kaupasta löytyneestä ainakin minulle uudesta Pirkan Kevyt kristalli- sokerista. Se on hienosokeria ja makeutusainetta sekaisin. Koristelin pikaisesti sulatetulla taloussuklaalla, nonparelleilla ja varastosta löytyneillä sokerimassakukkasilla ja suklaalehdillä.
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoa
1/4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen. Kaada taikina uuninpellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 5-7 minuuttia. Jäähdytä.
Täyte:
1 prk Flora Vanillaa
1 prk Jam it! mangohilloa
½ dl vanilliinikreemijauhetta
Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, lisää vanilliinikreemijauhe. Lisää myös mangohillo, sekoita. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle.
Kuinka toi kääretorttu näyttää noin ruskealta vaikka pohjassa ei ole kaakaojauhetta tms.?
Miimu, kiitos kommentista ja huomautuksesta! Oli jäänyt kaakaojauhe kokonaan pois ohjeesta. Lisäsin sen nyt sinne. Joskus näköjään sattuu kömmähdyksiä, kun menee alkuperäiseen ohjeeseen tekemään muutoksia leipoessa 🙂