Yksi lapsista on sairastanut mahatautia, ja hänen herkkuaan on suklaa. Poika kysyi tänään niin nätisti, että “Äiti, nyt ku mulla on tuo oksennustauti ohi, niin voitaisko me tehdä suklaakakkua?!” En voinut kieltäytyä… 🙂 Koristeena sulatettua suklaata, sokerihelmiä, flora vispi- kiekurat sekä suklaapaloja. Ei varmaan tarvi kertoa, että oli herkkua?! 😉
Pohja:
1 pkt (150g) Rainbow suklaacookies- keksejä
4 kpl kaurakeksejä
75g margariinia
Täyte:
1 prk flora vispiä
1 dl flora vanillaa
1 rkl vanilliinikreemijauhetta
1 prk ranskankermaa
1 levy Maraboun minttukrokanttisuklaata
1 dl Marianne Cruschia
5 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini niihin. Levitä muruseos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa flora vispi ja flora vanilla vaahdoksi, lisää vanilliinikreemijauhe. Lisää ranskankerma ja sulatettu suklaa sekä mariannerouhe. Sekoita tasaiseksi. Liuota liivatelehdet muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana seokseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin muutama tunti jääkaapissa. Koristele mielesi mukaan ja herkuttele!