Valkosuklaamassa

Juuri eilen löysin jonkun blogista tällaisen ohjeen. Anteeksi, mutten nyt millään muista, kenen blogi se oli! 🙁 Kunnia siis hänelle tästä ohjeesta, ei itselleni. Ja kiitokset ohjeesta!

Tein tällaisia koristeita, mukavan oloista oli tuo massa käsitellä kyllä! Mutta jotenkin on “lötkön” oloisia nuo koristeet. En tiedä, olenko sitten liian hätäinen, enkä malttaisi antaa kuivua tarpeeksi?! Mutta kun koulussa tehtiin suklaamassaa (joka tehtiin siis eri ohjeella kylläkin, siihen tuli tärkkelyssiirappia), se kovettui tosi nopeasti. Koristeitakin kun siitä teki, sai samantien ottaa käyttöön. Nuo kukkaset esimerkiksi eivät meinaa pysyä kuosissaan ilman tukea, vaan “avautuvat”, kuten tuossa etualalla olevasta kukasta näkyykin… Kauankohan tällaisesta massasta tehdyt koristeet vaativat kuivuakseen?? Täytynee jäädä odottelemaan, josko jossain vaiheessa olisivat tarpeeksi kuivia 🙂 Koristeiden pintaan töpsöttelin hieman pronssitomua

 IMG_3146

Ohje kuuluu siis näin:

100g valkosuklaata
½ dl juoksevaa hunajaa
1 dl tomusokeria

Sulata valkosuklaa mikrossa n. 30s kerrallaan, välillä sekoittaen. Lisää hunaja sulaan suklaaseen ja sekoita tomusokeria pikku erissä joukkoon. Anna vetäytyä yön yli ja tee siitä koristeita.

2 Comments

  1. Oliko ohje alkujaan valkosuklaasta? Jos ei niin liekö siinä syy ”lötköyteen”, valkosuklaa kuitenkin niin erilaista kuin esim tummasuklaa, josta oon vastaavan ohjeen nähnyt. Valkosuklaa kyllä mullekin paremmin maistuvaa 🙂

  2. Oli alunperinkin valkosuklaasta. Tosin olen itsekin törmännyt joskus (ja kokeillutkin) vastaavaa ohjetta tummasta suklaasta. Mut tää valkoinen versio vaan jotenkin sykähdytti heti 😉 Kandee testata!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *