Kinkkuvoileipäkakku

Päätin harjoitella voileipäkakun tekemistä, pitkästä aikaa. Koen, että voileipäkakkujen teko ei ole oikein minun valttikorttini… Harjoitusta siis kehiin vaan, niin jospa sitä joskus 😉 Tämä kyllä maistui hyvälle, erittäin maukasta!

IMG_3286

Tämän kakun “pohjan” tein vaaleasta paahtoleivästä, neljä kerrosta, kolme palaa vierekkäin. Kostutin kakun lihaliemellä. Täytteeksi tein sekoitusta, johon laitoin seuraavia aineksia sen verran kuin tuntui hyvältä:

kinkkua
paprikaa
maustekurkkua
ranskankermaa
kermaviiliä (purkin pohjat, seassa vähän tilliä ja mustapippuria :))
mustapippuria
persiljaa
sinappia

Kuorrutin kakun sulatejuusto-tuorejuusto-maito-seoksella. Koristeeksi laitoin juustoraastetta, herneenversoja, kirsikkatomaatteja, kinkkuleikkelettä, viinirypäleitä ja persiljaa.

6 Comments

  1. Tulin katsomaan, mitä täällä saatu aikaan. Ihanan näköinen koristus. Meilläki odottaa voileipäkakku kaapissa iltakahvia 🙂

  2. Kiitos. Niin harvoin oon tehnyt voikkareita, että vielä mennään täysin vaistojen ja harjoitusten varassa… Enemmän harjoitusta vaan, niin enköhän joskus saa aikaan juhlavieraillekin kelpaavan kaakun 🙂 Voileipäkakku on vaan niin hyvää!

  3. Joo, siis onhan tuo ulkonäkö aina helpompi näissä voikkareissa saada kohdilleen kuin se maku… Siksi kai olenkin niin kriittinen, kun ei hirveesti ole kokemusta näistä. Pitää harjoitella noita täytteitä, niin ei sitten hermostuta aina juhliin tehdessä niin paljon! 😉

  4. Kiitos, mummu! Ulkonäköön en hirveästi kyllä jaksanut panostaa, kunhan roiskin päälle sitä mitä kaapista sattui löytymään sillä kertaa. Ainoastaan nuo herneenversot ostin ihan tätä kakkua varten, minusta niillä saa kivasti elävyyttä voileipäkakkuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *