Sitruunakakku

KatrinKakuissa oli ihanan sitruunakahvikakun ohje. Piti sitä heti kokeilla, sitruunan ystävä kun olen! Minulla ei ole tosin tuota cuppimittaa, niin yritin vähän sinnepäin laskeskella noita määriä desilitroiksi… Aivan IHANA kakku tuli!! Teen ehdottomasti tätä uudestaankin! Jotenkin ihanan kostea oli… Tosin yksi lapsista totesi, että “Äiti, eihän tässä maistu mikään muu ku sitruuna!” Eli ei ollut hänen makuunsa täysin, mutta sitruunallehan sitruunakakun pitääkin maistua, eikö!? 😉 Kakun päälle valutin vähän tomusokerista ja sitruunamehusta tehtyä kuorrutusta ja sitruunan makuisia strösseleitä, koristukseksi 🙂

IMG_3343

Tässä ohje, jolla itse tein:

1 sitruuna
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl soodaa
reilu 100g voita
4 dl sokeria
3 munaa
1 prk (150g) creme fraichea

Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori. Kuori loppu sitruuna ja ota hedelmäliha talteen. Pilko se pieniksi paloiksi tai murskaa esim. haarukalla hienommaksi.
Sekoita sitruunan kuori sokeriin. Vaahdota voi ja lisää sitruunasokeri.
Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää creme fraiche ja viimeisenä hedelmälihat ja sitruunasta tullut mehu.

Paista 175 asteessa 40-60 minuuttia, kunnes kakku näyttää kypsältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *