Kinuskikakku mansikka-raparperitäytteellä

Kinuskikissalla oli mielenkiintoisen ja herkullisen oloinen ohje täytekakkuun. Se jäi pitkäksi aikaa mieleen muhimaan, ja nyt sen sitten kokeilin. Hyvää oli! Ehkä lasten mielestä tuo raparperi oli vähän turhan kirpsakkaa, kun eivät ole paljon sitä syöneet ylipäätäänkään. Mutta minusta tuo raparperi-mansikka-valkosuklaa oli todella herkullinen yhdistelmä! Ensi kerralla ehkä laittaisin vähän vähemmän tuota raparperi”mössöä” väliin. Tässä kakussa raparperin maku varmaankin vielä korostui, kun kakku oli aika pieni, vain vajaa neljä munaa.

Kakussa vaalea peruspohja, kostutettu muistaakseni tuolla raparperikiisselin nesteellä, jota hiukan laimensin vedellä. Välissä siis raparperia ja tuoretta mansikkaa sekä valkosuklaa-kermavaahtoa. Päälle keitin kinuskin ja reunoilla pursotukset Flora Vispiä. Koristeet on tehnyt 8-vuotias neitokainen, joka halusi äidin kanssa askartelemaan 😉 Kinuskin päällä muutama valkosuklainen koukero, nonparelleja sekä nuo tytön tekemät valkoiset sokerimassaruusut ja lehdet.

IMG_3675

Tässä vielä ohje tuohon Kinuskikissan täytteeseen:

Raparperikiisseli:
750 g raparperia
3 ¼ dl sokeria
1 ½ dl keittolientä
3 rkl maissitärkkelystä
1 ½ rkl vettä

Valkosuklaamousse:
4 dl vispikermaa
250 g valkosuklaata

1 litra mansikoita

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ohuelti ulommainen kerros. Leikkaa raparperit paloiksi. Laita ne kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna ja keitä hetken aikaa (max 5 min), kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna raparpereiden valua siivilässä hetken aikaa. HUOM: ota liemi talteen!

Laita valutetut raparperit takaisin kattilaan ja lisää 1 ½ dl valutetusta liemestä. Säästä loppu liemi kakun kostutukseen. Kiehauta seos uudelleen. Sekoita maissitärkkelys veteen. Kaada kattilaan. Keitä sekoitellen n. 3 minuuttia. Anna kiisselin jäähtyä tarvittaessa kylmäksi asti. Kylmä kiisseli on paksumpaa ja pysyy paremmin kakun välissä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita valkosuklaa vaahtoon. Voit antaa valkosuklaatäytteen jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa. Valkosuklaa jähmettää täytteen lopulta hyvin tukevaksi, mutta huolehdi, ettei täyte ehdi jähmettyä liikaa ennen levittämistä. Huom: älä vatkaa täytettä voimakkaasti enää sen jälkeen, kun se on alkanut jähmettyä; täyte voi muuttua rakeiseksi.

Kostuta kakkupohja raparpereiden keittoliemellä.

Levitä kakkupohjalle raparperikiisseliä.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele niitä kiisselin päälle vieri viereen. Levitä päälle valkosuklaatäytettä. Täytä samalla tavalla toinen kakkuväli.

Täytä kakku jo edellispäivänä. Näin kosteus ja maut ehtivät tasaantua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *