Mustaherukkahyydykekakku

Testimielessä tein tällaisen kakun eräänä iltana. Ystäväni oli tehnyt tätä jollain ohjeella tehtynä, mutta minulla ei ollut sitä ohjetta. Mutta suunnilleen tällaista se oli… Kiitos vinkistä Pirjo! 🙂
Mustaherukat on niin ihania leivonnaisissa, että niitä ei voi vastustaa! 🙂 Koristeena Marianne-palloja ja mustaherukoita pakasteesta. Nam, hyvää oli!! Ehkä ensi kerralla laitan vähän vähemmän liivatetta, niin täyte olisi pehmeämpi. Neljälläkin liivatteella varmasti selviäisi.

IMG_3833

Pohja:

1½ pötköä Domino-keksejä
50g sulaa margariinia

Täyte:

1½ prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
100g valkosuklaata rouheena
n.200g mustaherukoita soseena
5 liivatelehteä
sokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Lisää myöskin mustaherukat. Mausta sokerilla.
Sekoita pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi täytteen joukkoon valkosuklaarouhe.

Kaada pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä vähintään pari tuntia.

5 Comments

  1. Mustaherukka sopii kyllä hyvin makeisiin leivonnaisiin, kun se itsessään on aika kirpakka 🙂 Meillä vasta nyt loput mustaherukat kypsiä, oli pitkä satoaika, melkein 2 kuukautta 🙂

  2. Ihana. Mistähän sitä tähän hätään sais mustaherukoita, meni taas ne ihan ohi suun 🙁 Mullakin oottais kokeilua äitiltä saatu mustaherukkakakun ohje… paksulla suklaisella pohjalla, siinä vaan tais olla tuorejuustoa ja kermaa tuon mustaherukan kanssa. Voisin joku päivä viskata sua sillä, jos kiinnostaa 😉

  3. Hönttä, olispa meilläki mustaherukoilla 2kk satoaika 😉 Nimittäin vasta viime kesänä istutettiin pensaat, ei niistä vielä ihan sadoksi asti ollut… Lapset kyllä saivat maistella.
    Minna, kiitos jo etukäteen osumasta! Mieluusti testailen ohjeita – tiesitkin sen varmaan?! 😉 Mullakin OLIS mennyt ohi suun mustaherukat, mutta tuonne pohjoiseen kihlajaisreissulle kun mentiin, niin anopin puskassa oli pakko päästä käymään just himpun verran ennen juhlan alkua… 😉 Kakun päälle menin terttuja hakemaan, niin huomasin että siellähän vallan ylenmäärin roikkuu isoja möllysköitä! 😉 Sain muutaman pussillisen sekä puna- että mustaherukkaa. Nam!!

  4. Ainesluettelossa lukee valkosuklaa mutta mihin se tulee ja miten kun sitä ei mainita. Kyselee ensikertalainen.

  5. Mummu, kiitos kommentista! Aina näköjään jotain unohtuu… Tämän kakun tekemisestä on jo niin kauan, etten muista varmasti miten sen tein, mutta muistaakseni laitoin valkosuklaan rouheena täytteen joukkoon. Sen voi laittaa vaikka siinä lopussa, liivatteen jälkeen, juuri ennen kuin kaadat täytteen pohjan päälle vuokaan. Onnea matkaan leipomisen saralla!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *