Vadelmakakku (vähälaktoosinen)

Myyjäisiin tein tällaisen kakun. Pohjana kuuden munan vaalea kakkupohja, kostutus sitruunalimsalla. Täytteenä vadelmamousse ja sipaisu kuningatarhilloa. Pursotukset Flora Vispillä. Koristeena suklaarouhetta ja kaakaojauheella värjätystä sokerimassasta tehtyjä ruusuja ja lehtiä. Koristeissa tietysti tupsuteltuna pronssista kimallejauhetta.

IMG_3868

Vadelmatäyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa (hyla)
sokeria
vaniljasokeria
n. 200g vadelmia
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita siihen maitorahka.
Painele vadelmat haarukalla vähän hienommaksi ja sekoita joukkoon. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita pehmenneet liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Täytä kakku.

Laitan tähän postaukseen vielä reseptin, jolla teen yleensä tavallisen kakkupohjan. Sitä puolittamalla tms. pienentämällä saa eri kokoisia kakkuja.

6 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (itse käytän yleensä vehnäjauhoja vuoan jauhotukseen) kakkuvuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa alatasolla n. tunti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *