Kastekakku pienelle tytölle (gluteeniton)

IMG_3946 

Minulta pyydettiin ristiäisiin kakkua. Toiveena oli mansikkaista, raikasta täytettä sekä jotain vaaleanpunaista… 🙂 Ensimmäistä kertaa tilaaja kysyi, voisinko tehdä kakkuun vaahtokarkkitaikinasta päällisen. Ensin kieltäydyin jyrkästi, sillä minulla ei juurikaan siitä massasta kokemusta ole. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, ja muutaman päivän päästä rohkaistuin lupaamaan sen tilaajalle 🙂 Ei muuta kuin testikakkuja sitten vääntämään… Onneksi sattui olemaan yhden lapsen synttärit hetimiten, niin niihin kakkuihin sitten testasin kuorrutetta. Ja oli kyllä kaiken arvoista!! Aivan ihana tuo vaahtismassa kakun päällä!

IMG_3948

Kakussa kuuden munan gluteeniton vaalea kakkupohja, kostukkeena sitruunalimsa. Täytteeksi tein taas sitä tutuksi ja turvalliseksi jo muodostunutta mansikkarahkatäytettä (tuossa kakussa vain marjoina vadelmat, muuten sama ohje). Vaahtokarkkimassan ja kakun väliin laitoin sipaisun kermavaahtoa. Koristeena vaaleanpunaisia vaahtokarkkimassaruusuja ja lehtiä sekä pieni prinsessa. Hänkin vaahtokarkkimassaa. Kakun pinnalle ripottelin valkoisia kimallehileitä, ne eivät vain juuri kuvissa näy.

IMG_3947 

Tässä vielä yksityiskohta alareunan ruusuista. Vain siis yhteen kohtaan alareunaan näitä laitoin, kakun “taakse”…

Onnittelut vielä pienelle prinsessalle ja koko hänen perheelleen! 🙂

3 Comments

  1. Ja oli muuten tosi hyvää!! Kannatti Reija kokeilla.

  2. Kiitos, kiitos Heli! 🙂 Kiitos sulle, kun ”potkit takamukselle” mua ja tsemppasit kokeilemaan! Ehkä tästä saa uutta virtaa taas tuleviin kakkuihin!

  3. Hei,

    ihanalta näytti tuo koriste. Voisiko sinulta tilata näitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *