Saimme harvinaisia vieraita kylään, ja yksi vieraista on keliaakikko. Tein siis tarjottavat myös hänelle sopiviksi. Tämä piirakka oli kyllä herkkua, varsinkin vaniljajäätelön kera! 🙂
Kuningatarpiirakka
Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (200g) ranskankermaa
1 prk (125g) vaniljavanukasta
½ dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
300g mustikoita ja vadelmia
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kuivat aineet ja muna. Sekoita tasaiseksi. Painele voidellun ja jauhotetun (jauhotin glut.jauhoilla) piirasvuoan pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään, levitä osa täytteestä pohjan päälle. Ripottele marjat täytteen päälle ja kaada ohuena nauhana loppu täytteestä marjojen päälle.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.