Myyjäisten herkkupöytään tein tällaisen maidottoman ja munattoman version aina niin herkullisesta mangojuustotortusta. Yksi koekakku tuli, kun testasin liivatteiden yms. määrää… Kakusta tuli liian löysä, vaikka mielestäni liivatteiden olisi pitänyt riittää. Yhden netistä löytämäni ohjeen perusteella sen tein, mutta lisäsin jo valmiiksi liivatteita. No, lapset söivät sen kyllä ihan mieluusti, että hukkaan ei mennyt sekään kokeilu! Toinen versio onnistuikin sitten paremmin, ja tämän sitten kelpuutin jo ihmisten syötäväksi ja katseltavaksi myyjäisiin
Pohja:
200g kaurakeksejä (mm. Kantolan keksit on sekä munattomia että maidottomia)
n. 60g rasvaa (käytin sinistä Keijua)
Täyte:
2 dl Go Green Vispiä
1½ prk Allpron soijavanukasta, maku vanilja
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria (maistele, ja pistä maun mukaan)
5 liivatelehteä
sitruunamehua
Päälle:
2 prk Semperin mango-ananas-persikkasosetta
1½ tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Koristelu:
Maidoton tumma suklaa sekä nonparellit
Murskaa kaurakeksit ja sekoita ne sulatettuun rasvaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Alle kannattaa laittaa esim. leivinpaperista kiekko.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota Go Green Vispi, sekoita siihen vaniljavanukas, sitruunamehu sekä sokerit.
Lisää kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatelehdet ohuena nauhana täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
Tyhjennä sosepurkit muovirasiaan, jonne lisäät myös sokerin. Tämäkin on makuasia, laittaako sokeria ollenkaan vaiko jättääkö sen kokonaan pois. Lisää kylmässä vedessä pehmenneet ja kuumaan vesitilkkaan sekoitetut liivatelehdet ohuena nauhana soseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteen päälle vuokaan ja tasoita sileäksi. Anna hyytyä. Koristele.
Tarkoittaako tuo vaniljavanukas sellaista isoa purkkia? paljonko sitä siis tulee olla?
Reetta, muistaakseni laitoin tähän kakkuun 1½prk sitä vaniljavanukasta, joka myydään neljän purkin paketeissa. Enää en valitettavasti muista tarkkaa nimeä 🙁