Joulukakku

Vieraita kävi tuossa joulunaikaan, niin tarjosimme sitten heille tällaista. Kakussa kolmen munan tavallinen vaalea pohja, kostutus jollain (en enää muista…) ja täytteenä appelsiinisuklaamoussea. Se on vaan niin hyvää! Kuorrutus Flora Vispillä. Koristeet kaikki vaahtokarkkitaikinaa. Kukkaset yrittää esittää joulutähtiä ja tuo punainen pallero tuossa etualalla tonttuvauvaa… Silmänisku Vauvan asun valkoiset “somisteet” on pikeeriä.

IMG_4228

4 Comments

  1. katsotaanpa antaako tää explorer kommentoida näitä sun luomuksia. firefox kun väitti laskut muka aina väärin. hienoja tekeleitä. joulukakku kaunis. ja tuo suloinen tonttuvauva päällä kruunaan kakun. kukat näyttää täysin joulutähdiltä!

  2. Ihania kakkuja sulla täällä! mutta haluaisin kysyä, että millä työkalulla tuon reunan oot tehny? onko ihan tavan raappa vai jokin erikoinen työkalu? niin ja pakko kehua vielä noita sun pitsi-spritsauksia noissa muissa kakuissa! Ootko ihan leivinpaperin päälle spritsannut vapaalla kädellä vai miten sä oot sen toteuttanut?
    Kiitos jos viitsit vastailla!

  3. Hei tarja, ja kiitos kommentistasi! Tuo raappa on se Wiltonin ”perusraappa”, eli se kolmionmallinen. Niistä yhdellä sivulla vedin tuon reunan.
    Tuosta spritsauksesta. Pursotin vapaalla kädellä leivinpaperin päälle suklaasta pitsin, jäädytin sen pakkasessa ja siirsin kakun päälle. Joskus kumosin levyn kakun päälle ja sitten irrotin paperin. Viimeksi tein niin, että irrotin ensin paperin ja sitten siirsin levyn ”oikein päin” kakun päälle, en siis kumonnut sitä. Mutta tässä pitää olla aika nopea, sillä suklaa sulaa nopeasti ja sitten pitsi repeilee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *