Piparimarengit

Merjalla oli aivan ihanan näköisiä piparimarenkeja blogissaan, ja siitä sainkin sitten idean tehdä niitä meillekin. Osan jätin ilman piparia kyllä. Tein tuolla Merjan ohjeella, sen oli Merja pienentänyt sopivan kokoiseksi. Meillä koulussakin tehtiin tuota kuumaa marenkia, mutta en ole jaksanut sitä ohjetta itse pienennellä.

IMG_4233

Tässä ohje suoraan Merjalta:

Kuuma marenki

0,6 dl vettä
340 g sokeria
2 dl valkuaisia
160 g sirosokeria

Vatkaa valkuaiset ja sirosokeri vaahdoksi. Keitä kattilassa vesi ja sokeri 116 asteiseksi. Lisää sokerivesi kuumana marenkiin, ohuena nauhana kaataen ja vatkaa massaa kokoajan. Voit halutessasi värjätä massan elintarvikevärillä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaisvaahdon, joten marenkia ei tarvitse laittaa uuniin. Laita massa pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisia leivospohjia tms. Anna kuivua huoneenlämmössä. Yhden vuorokauden kuivatuksen jälkeen marengit saa irti leivinpaperista ja sisus on pehmeä. Kahden vuorokauden kuivatuksen vaatii, mikäli haluaa marengit pinota päällekkäin. Kuivatusaika riippuu myös hiukan pursotuksen koosta.

1 Comment

  1. Ihanan näköisiä. Minusta tämä oli kyllä hauska idea ja taas tuli marenkeihin sekä pipareihin uutta ilmettä! Hyvää uutta vuotta 2011 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *