Vähähiilihydraattinen pikkusuolainen pöytään tarjottavaksi. Todella herkullisia!! Pohjana karppisämpylän ohjeella tehtyjä pikkukiekkoja, ja päällä tuttu ja turvallinen kinkku-aurajuustotahna, sama kuin näissä. Tuorejuustona tässä versiossa oli ruohosipulituorejuustoa. Hyvin sopi sekin! Koristeena persiljaa.
Karppisämpylän ohjeella tehdyt pikkukiekot:
5 kananmunaa (tai 4 jos ovat oikein suuria)
200 g juustoraastetta (esim. mozzarella tai emmental)
3-4 rkl hienoa pellavarouhetta
2 rkl psylliumjauhetta (fiber husk)
2 tl leivinjauhetta
+ auringonkukansiemeniä, pähkinöitä yms. mitä haluaa
Vatkaa rikotut munat lusikalla hieman ilmaviksi, lisää juustoraaste, sekoita. Ripottele sekaan pellavarouhe ja psyllium (ja halutessa unikonsiemet), sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi leivinjauhe varovasti sekoittaen. Nosta taikina leivinpaperille isolla lusikalla keoiksi, leivät leviävät uunissa reilusti.
Paista 220 asteessa n.12 minuuttia
Tästä tein muutamia noita pikkuisia leipäsiä, lopusta taikinasta sitten normaaleja.