Nuorimmaisemme ristiäisiin tein tällaisen kakun. Koristeet kaikki vaahtokarkkitaikinaa värjättynä sekä tomu- että pastaväreillä. Kimalletta löytyy myös Kakun pintaan ripottelin kirkkaita hileitä. Kakussa vaalea pohja, kostutus appelsiinilimsalla, välissä sipaisu kuningatarhilloa sekä mansikkamousse Hellapoliisin tapaan. Kakun pinnalla vaahtokarkkimassalevy, pursotukset Flora Vispiä.
Mansikkamousse:
7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mansikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi).
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Upeat ristiäistarjoilut. Kauniisti koristelit kakut, yksinkertaisen tyylikkäästi. Mukavaa alkuvuotta pikkuisen kanssa.
Mahtavat kakut on teillä ollu juhlissa! Tuota voileipäkakkutäytettä täytyykin itsekin kokeilla, kuulostaa niin hyvältä. Mukavaa vuoden jatkoa teil 🙂
Hienoja kakkuja!! linkitän sinut.
Kuinka monen munan kakku on kyseessä?
Jenni, en muista enää tarkkaan tuota munamäärää, mutta oletan että oli kuuden munan kakku. Tuon saman täytteen voi kyllä laittaa eri kokoisiin pohjiin, silloin tulee vain joko paksumpi tai ohuempi kerros täytettä.