Kaneli-sitruunapikkuleivät

Isommat olivat isänsä kanssa uimassa, ja päätimme kaksivuotiaan kanssa tehdä jotain kivaa. Näitä sitten… Oli kuulkaa pienen miehenalun hymy herkässä kun sai ihan itse koristella keksejään!! Tosi tarkasti keskitti kaiken tarmonsa, että sai tuon koristenapin laitettua suklaan keskelle Iloiset kasvot

IMG_4490IMG_4493

Eben ohjeella nämä teimme:

Kaneli-sitruunapikkuleivät

150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
2 tl sitruunanmehua
1 tl kanelia (tai halutessa vähemmän)
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja (lisää noin desi kaulittavaan taikinaan)
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu. Pese sitruuna hyvin ennen raastamista ja käytä hienoteräistä raastinosaa. Valkoista kuorenosaa ei saa raastaa mukaan, sillä se on kitkerää.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos pursotat taikinan pikkuleiviksi, siirrä taikina pursottimeen. Jos kaulit taikinan, laita se jääkaappiin pariksi tunniksi. Kaulittavaan taikinaan voi lisätä hiukan vehnäjauhoja, jotta taikinaa on helpompi käsitellä. Pipareiden teko onnistuu kyllä tällä pehmeämmälläkin taikinalla.
5. Paista pikkuleivät 200 asteessa 10-15 min riippuen koosta ja paksuudesta. Anna jäähtyä ja koristele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *