Suklaaherkku

Pääsiäisen aikaan tuli vieraita, ja tein tarjolle tällaisen ihanan hyydykekakun. En ollut edes muistanut tämän olemassaoloa, kunnes törmäsin ohjeeseen kaapin perältä löytyneessä paperinpalassa Iloiset kasvot Koristelut on taas mitä on, niistä älkää välittäkö. Meidän keittiössä ei jauhot pöllyä, eikä koristeita väsätä, alavirettä tällä saralla siis. Koristelut on jo pitkään ollut tyyliin “päälle heitetään sitä mitä kaapista sattuu löytymään”… Mutta kakku itsessään on herkullinen!

IMG_0308

Laitan ohjeen tähän itsellenikin muistiin, ettei tarvi kaapin perältä sattumoisin löytyneisiin resepteihin turvautua jatkossa Silmänisku

150g digestive-keksejä
75g sulaa rasvaa

150g tummaa taloussuklaata sulatettuna
150g ranskankermaa
½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 liivatelehteä
½ dl väkevää kuumaa kahvia
n.6 tippaa rommiaromia
2 dl vispikermaa (itse käytin 1 prk Flora Vispiä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon ranskankerma, kuumaan kahviin ja rommiaromiin sulatettu liivate, suklaasula ja varovasti vaahdotettu vispikerma. Sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan leivinpaperin päälle ja anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *