Kakku 70-vuotiaalle (laktoositon)

Minulta pyydettiin laktoositon kakku 70-vuotiaan herran syntymäpäiväjuhlaan. Toiveena oli vadelmainen täyte.

IMG_4747

Kakussa 9 munan tumma pohja, kostutus sitruunalimsalla. Väleissä sipaisu mansikka-vadelmahilloa sekä vadelmarahka hyydytettynä. Kakun pinta Fun Cakesin karkkimassaa, pinnan alla ohut kerros laktoositonta vispikermaa. Pursotukset myös samaa kermaa. Koristeena yksi isohko karkkimassaruusu sekä lehtiä. Kaikkiin sipaistu hiukan kimalletta. Ikävuodet koristavat myös kakkua, sekä nauha, jossa lukee “Onnea Vaari!”. Spritsaukset laktoosittomasta tummasta suklaasta. Kakun päälle ripottelin vähän koristehilettä.

Vielä itsellenikin muistiin tuo täyte:

2 prk laktoositonta kermaa
2 prk laktoositonta rahkaa
400g pakastevadelmia
n. 1 dl sokeria
8 liivatelehteä

Liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kerma vaahdoksi, lisätään rahka sekä sokeri. Sekoitetaan. Lisätään sulatetut ja survotut (tai kokonaiset, miten haluaa…) vadelmat. Sitten lopuksi ohuena nauhana kaadetaan kuumaan veteen sulatetut liivatelehdet. Valmis.

1 Comment

  1. Olen hyvin kiinnostunut tästä kakusta ja haluaisin kysyä, että kuinka se maksaisi jos sä tekisit mulle per 27.04.2012 siis tätä kuutta. Mutta se on tarkoitettu 32 vuottialle -10henkilöa varteen. olisin hyvin onnelineen jos sä vastasit mulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *